Astrohobby.pl | Społeczność | Blogi nowe | Forum |
Teleskopy w: Astroshop | Astrohobby | Polecamy: abc-banków.pl
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Łowcy-Zaćmień.pl – tam, gdzie znika Słońce…
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Łowcy-Zaćmień.pl – tam, gdzie znika Słońce…

Łowcy-Zaćmień.pl – tam, gdzie znika Słońce… 4 mies., 1 tydzień temu #32

• eclipse
  • Nowy użytkownik
  • Oklaski: 2
Łowcy Zaćmień – tam, gdzie znika Słońce…

Rok 2012 jest o tyle szczególny, że czeka nas w listopadzie całkowite zaćmienie Słońca. Dla mnie o tyle wyjątkowy, że byłoby to 12 zaćmienie Słońca, które z pewnością chciałbym zobaczyć

W tym roku czeka nas również ostatnie "za naszego życia" przejście Wenus przed tarczą Słońca

Po długich staraniach postanowiłem uczcić swoją pasję i pasję miłośników zaćmień serwisem Łowcy-Zaćmień.pl, który będzie poświęcony głównie zaćmieniom Słońca i Księżyca, nie pomijając oczywiście tranzytów planet i zakryć.

Łowcy zaćmień podzieliłem na części serwisów:

Autorska strona i blog o zaćmieniach:
Łowcy Zaćmień – tam, gdzie znika Słońce…
lowcy-zacmien.pl

oraz wirtualny klub i forum ludzi mniej lub bardziej zakręconych zaćmieniami:

Forum Klubu Łowcy Zaćmień
lowcy-zacmien.pl/klub

Klub Łowcy Zaćmień
lowcy-zacmien.pl/klub/forum

Serwisy będą oczywiście rozwijane, ale głównym celem klubu jest zjednoczenie łowców zaćmień pod wirtualnym dachem ułatwiając rozwijanie pasji, komunikację, wspólne wyprawy i obserwacje zaćmień Słońca i Księżyca, tranzytów i zakryć.

Klub został przygotowany tak aby promować wspólne przedsięwzięcia, szukać sponsorów wypraw, relacjonować wyprawy (również na żywo).

Ciekawym rozwiązaniem jest również tworzenie własnych klubów "Grup" (otwartych lub zamkniętych dla innych), zapraszanie, system wiadomości, galerie foto i video oraz wydarzenia. Te ostatnie są o tyle ciekawe, że planując własną wyprawę/obserwację można np. zapraszać innych, inni również mogą prosić o przyłączenie do wydarzenia, które może mieć nielimitowaną liczbę uczestników lub nałożony limit uczestników. (Więcej w dziale pomocy)

Zapraszam na strony serwisu (ów) i życzę pogodnych i udanych obserwacji w tym szczególnym roku i w przyszłości
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.49 sekundy

r e k l a m a

© 2012 Astrohobby.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu | Polityka prywatności | Pomoc | Kontakt | Grupa Astrohobby®